تغذیه سه ماه اول بارداری
همان طور که تغذیه مناسب پیش از بارداری اهمیت زیادی دارد، رژیم غذایی سالم و متعادل در طول بارداری هم حائز اهمیت است .در سه ماهه اول بارداری، یعنی از هفته چهارم تا سیزدهم بارداری، بدن مادر به تمام ویتامین هایی نیاز دارد که از غذاهای مختلف و متعادل دریافت می کند. اسید فولیک (ویتامین ب 9) بتا کاروتن و ویتامین A در این مرحله از بارداری بسیار مهم است و در رشد جنین تاثیر زیادی دارد.
به عنوان یک قاعده کلی لازم است مادر در سه ماه اول بارداری روزانه 50 کالری بیشتر مواد غذایی مصرف کند. بنابراین، بارداری خود را به یک بهانه برای مصرف تمام مواد غذایی تبدیل نکرده و سعی کنید فقط در صورت گرسنگی مواد غذایی مناسب برای تغذیه مصرف نمایید.
توصیه میشود مواد غذایی زیر را نه تنها در سه ماهه اول بارداری، بلکه در تمام طول بارداری مصرف نکنید؛
ماهی های دارای جیوه مانند شمشیرماهی، شاه ماهی و کوسه ماهی نپخته یا خام ،گوشت نپخته، خام و فرآوری شده تخم مرغ خام گوشت اندام؛ (مغز، زبان، قلوه و…) کافئین جوانههای خام محصولات شسته نشده شیر، پنیر و آبمیوه غیر پاستوریزه، الکل غذاهای بیارزش فرآوری شده صدف خام یا نیم پز پنیرهای نرم مانند پنیر بری ، فتا یا آبی که پاستوریزه نشده اند.